Geometrinin Önemi Binlerce   Kişiyi Geçebilirsin

Geometrinin Önemi Binlerce   Kişiyi Geçebilirsin

Çalışma Vakti’nin YKS paketi sayesinde sadece Geometri’de değil diğer tüm derslerde anlamadığınız tüm noktaları en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.

Geometrinin Önemi Binlerce   Kişiyi Geçebilirsin

İnsanoğlunun yaşadığı yer hakkında merak ettiği ölçümleri yapması sonucu Geometri ortaya çıkmıştır. Yunanca bir kelime olan Geometri, geo ve metri kelimelerinden oluşmaktadır. Geo “yeryüzü, dünya” anlamlarına gelirken metri “ölçmek” anlamına gelmektedir. Geometri, insanoğlunun merak ettiği ölçümleri hesaplaması sonucu gündelik hayatı kolaylaştıracak bilgilerinde ortaya çıkmasını sağlayarak önemli bir dalı haline gelmiştir. Geometri önemli bir bilim dalı olduğu için bugün okul müfredatlarında geometri konuları yer almaktadır.

 

Geometri Nedir?

Okul müfredatlarında matematiğin bir dalı olarak konusu yer alan Geometri, birçok öğrencinin en zorlandığı derslerden biridir. Öğrencilerin zorlanmasının sebebi geometrinin ne olduğunu ve faydalarının ne olduğunu bilmemesidir. Geometriyi anlamak için Geometri nedir? Geometri, şekillerin alanlarını ve çevrelerini formüller ile hesaplamaktadır.

 

Geometri Ne İşe Yarar?

Dersleri öğrenmenin en kolay yanı derste söylenilen bilgileri hayatta gözlemlemektedir. Geometriyi öğrenmek için de günlük hayatta Geometri ne işe yarar? Diye düşünmek gerekmektedir. Geometrinin günlük hayat faydaları şudur:

  • Geometri şekillerin alan ve çevrelerini hesaplamayı sağladığı için odanız için en uygun dolap büyüklüğünü veya şeklinin tasarlanmasını sağlar.

 

YKS Sınavında Geometrinin Önemi Nedir?

Birçok öğrenci YKS’ de Geometri sayısının azlığından dolayı Geometriyi önemsiz bir ders olarak görse de Geometri diğer derslerde bilgi ve beceri kazanımını sağlamaktadır. Kısacası geometri çözerek hem rakiplerinize fark atarsınız hem de diğer dersleri öğrenmeniz kolaylaşır. Geometriyi en iyi şekilde öğrenebilmek için konuyu çok iyi dinlemeli ve çözemediğiniz soruları öğretmenlere çözdürmeniz gerekmektedir. Geometri konularını en iyi şekilde öğrenebilmek istiyorsanız alanında uzman öğretmenlerden konuyu dinlemeli ve çözemediğiniz soruları çözdürmek istiyorsanız Çalışma Vakti’nin YKS Kurs Paketi en büyük yardımcınız olacaktır. Çalışma Vakti’nin YKS paketi sayesinde sadece Geometri’de değil diğer tüm derslerde anlamadığınız tüm noktaları en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Geometri Nasıl Çalışılmalı?

2021 yılında yapılan TYT sınavında 10 ve AYT sınavında 9 Geometri sorusu sorulmasıyla Geometri dersi daha da önemli bir hale gelmiştir. YKS’ de Geometri sorularını kaçırmak istemiyorsanız Geometri nasıl çalışmalı?

  • Dersi Dikkatli Dinleyin

Geometriyi anlamak için öncelikle dikkatli bir şekilde dersi dinlemeniz gerekmektedir. Geometri dinlemek size sıkıcı geliyorsa sizi sıkmayacak şekilde dersi anlatacak öğretmenlerden dersi dinleyin. Çalışma Vakti YKS Kurs Paketinde alanında uzman öğretmenlerin öğrencilere püf noktaları vererek kafa karıştırmadan konuların anlatımını sağlamaktadır. Bu sayede birçok öğrenci dersi sıkılmadan dikkatlice dinlemektedir.

 

  • Öğrendiklerinizi Not Alın

Geometri sadece dinleyerek anlaşılacak bir ders değildir. Bu nedenle Geometri konusunu dinledikten sonra sizin öğrenmenizi sağlayacak notları tutmanız ve hatta tekrar yaparken bu notları tekrar yazmanız öğrendiğiniz konuları pekiştirmenizi sağlayacaktır. Çalışma Vakti YKS Kurs Paketinde dersler bir video olarak sunulduğu için endişe etmeden kavrayarak ders notlarını tutabilir ve konuyu tekrar tekrar dinleyebilirsiniz.

 

  • Pratik Yapın

Konuları dikkatli dinleyip not almaktan Geometriyi tamamıyla öğretmez. Geometriyi öğrenmek için sorularla sıkça pratik yapmalısınız. YKS sınavında konuları anlamak için en iyi pratik denemelerle yapılmalıdır. Düzenli olarak deneme çözmeniz bolca soru çözmenizi sağlayarak sizi rakiplerinizin önüne geçirir. Çalışma Vakti YKS Kurs Paketi içersinde online deneme sınavı da bulunmaktadır. Türkiye geneli yapılan deneme sınavları sayesinde hem başarınızı görecek hem pratik yapacak hem de başarınıza göre hediyeler kazanacaksınız.

 

  • Çözemediğiniz Soruları Çözdürün

Geometri alanında birbirinden farklı birçok soru bulunmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin çözemediği sorular genellikle Geometridendir. Ancak öğrenciler genelde çözemedikleri soruları pas geçmektedir. Bu oldukça yanlış bir ders çalışma yöntemidir. Çözemediğiniz soruları alanında uzman hocalara çözdürerek Geometri soru çözme mantığını kavramalısınız. Çalışma Vakti YKS Paketi içerisinde çözemediğiniz soruları hocalara çözdürebilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin önüne geçmiş olursunuz.

Anahtar Kelimeler
Online deneme sınavı, deneme sınavı, ayt deneme sınavı, tyt deneme sınavı,
© Copyright 2023 |Online Deneme Sınavı calismavakti.com Tüm hakları saklıdır.