Paragraf Sorularında Nasıl Full Çıkarırsın?

Paragraf Sorularında Nasıl Full Çıkarırsın?

Paragraf çözümleri için sakin saatleri, yorgun olmadığın ve kendi iç motivasyonunu sağladığın saatleri seçmelisin. Yapabileceğini kendine söylemelisin. 

Paragraf Sorularında Nasıl Full Çıkarırsın?

Paragraf Sorularında Nasıl Full Çıkarırsın, öğrencilerimizin sorun yaşadığı en önemli konulardan biridir. Sınavlardaki uzun paragraflar hem göz korkutan hem de dakikalarla yarışan öğrenciler için sona bırakılan sorulardandır.

 

Motivasyon Şart

 

Her alanda önemli olan ve başarının yüzde ellisi olan motivasyon, bu konuda da karşımıza çıkıyor.

 

Paragraf çözümü için motivasyon şarttır. Öğrenci ön yargı ile yaklaştığı, çözmek istemediği zamanlarda, paragrafların çözümü de o kadar zor olacaktır. Uzun olduğu için istememesi, okumaya üşenmesi veya yapamayacağını düşünmesi o sorunun çözümünü daha da zorlaştıracaktır.

 

Paragraf çözümleri için sakin saatleri, yorgun olmadığın ve kendi iç motivasyonunu sağladığın saatleri seçmelisin. Yapabileceğini kendine söylemelisin. 

 

Paragraf Çözme Teknikleri

 

  1. Her gün paragraf testi çözmelisin. Her gün en az 1 test paragraf sorusu çözerek başlayabilirsin. Zamana yaydığından, kendini geliştirdiğini, okuma hızının arttığını ve anlayarak çözdüğünü fark edeceksin.

 

  1. Paragraf testinde sorulara, soru kökünden başlamak, paragrafta ne istediğini anlamamıza yardımcı olacaktır. Paragraftaki sorunun cevabı bulma üzerine okuyacağımız için daha konsantre ve hızlı okumamızı sağlayacaktır. Fakat buradaki gözümüzden kaçırmamız gereken, bizden olumlu mu, olumsuz mu cevap istiyor. Şıkları da değerlendirip ona göre bir yol izlemelisin.

 

  1. Paragraf içindeki bazı kelimeler, sana ip ucu verebilir. Mesela ‘bundan dolayı, bu yüzden’ sebebini, gerekçesini açıkladığı cümleler soru cevabı olabilir.

 

  1. Paragraf sorularını her gün çeşitlendir. Mesela, Her gün 2 adet test konu paragrafı, 2 adet test olumsuz paragraf, 2 adet test ana fikir paragrafı çöz. Bu çeşitlilikte soru çözersen, soru tarzlarını unutma olasılığını azaltmış olursun.

 

  1. Göz okumasına alışmalısınız. Ne kadar kitap, gazete, dergi okursanız o kadar gözünüzle takip etme hızınız artacaktır. Sınavlarda en önemli konu zaman olunca gözümüzle okuma, size kalemle takip edeceğiniz okumadan daha hız kazandıracaktır.

 

  1. Paragraf sorularında en önemli konularda biri de paragrafı kendi kafanıza göre yorumlamayın. Paragrafta ne istiyorsa onu bulmaya çalışmalısınız. Paragrafa başka anlamlar katmak sizin hem kafanızı karıştırır, bu yüzden soruyu kaybedebilirsiniz.

 

  1. Soruda bizden ne istiyorsa, bir kenara not edip veya altını çizebilirsiniz. Böylelikle zihninizde soru bizden ne istiyor, neye bakmamız gerekiyor, konusu hep canlı kalacaktır.

 

 

Çoklu Paragraf Soruları

 

Çoklu paragraf soruları, bir paragrafa, birden fazla soru ile soru sorulmasıdır. Çoklu paragraf soruları, öğrencilerin paragrafa birden fazla şekilde bakmalarını sağlar. Sorularda olumlu cevap istenildiği gibi aynı anda olumsuz cevaplarda istenebilir.

 

Diğer paragraf sorularında da  geçerli olan, ilk ihtiyacımız olan şey motivasyon, paragrafın ve soruların uzunluğu sizin motivasyonunuzu kırmamalıdır.

 

Çoklu paragraf sorusu çözme yöntemlerin de, ilk başlama sorusu olarak olumsuz sorulardan başlama da tavsiye edilenlerdendir. Yardımcı fikir arayışınız, paragrafı öğrenmenizi sağlar. Bu şekilde diğer soruları daha hızlı cevaplamanızı sağlayacaktır.

 

Soruya baktığında paragrafın sorusunun ne sorusu olduğuna dikkat edin. Ana düşüncemi, konuyu mu istiyor, tespit etmeniz gerekir.

 

Uzun paragraflarda önemli anahtar kelimelerin ve cümlelerin altını çizin

 

 

Bu konularda, öğrencilerin kendilerini tartacağı deneme sınavları önemlidir. Online deneme sınavı ile kendinizin durumunu öğrenip ona göre aksiyon alabilirsiniz.  Soru bankaları ve uzman öğretmenler ile her an soru sorabileceğiniz www.calismavakti.com gibi bir platformun olması her öğrenci için büyük bir fırsattır.  Çalışma vakti ile zaman kaybetmeyin.

 

 

Paragraf Sorularında Nasıl Full Çıkarırsın, yukarıdaki çözme teknikleri ile sınavda başarınızı arttırırsınız. Üzerinde çok çalışılmış bu teknikler, paragraf soruları ile olan motivasyonunuzu arttıracaktır.

Anahtar Kelimeler
Online deneme sınavı, deneme sınavı, ayt deneme sınavı, tyt deneme sınavı,
© Copyright 2023 |Online Deneme Sınavı calismavakti.com Tüm hakları saklıdır.